Πρώτη φορά στη Λαμία;

Η Λαμία είναι η πρωτεύουσα του Νομού Φθιώτιδας και έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Οι επισκέπτες στην πόλη της Λαμίας μπορούν να δουν το άγαλμα του Αθανασίου Διάκου (πλατεία Διάκου), αλλά και το κενοτάφιο για τη μνήμη του, το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη (πλατεία Λαού), το μνημείο Εθνικής Αντίστασης και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (πλατεία Πάρκου). Επιπλέον μπορούν να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό μουσείο, το μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το Λαογραφικό μουσείο καθώς και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών (Θερμοπύλες).

Πως να έρθετε στην πόλη μας:
  1. Οδικώς: Πλησίον της πόλης διέρχεται ο Αυτοκινητόδρομος 1 (Α.Θ.Ε), καθώς και ο υπό κατασκευή Αυτοκινητόδρομος 3 (Οδός Κεντρικής Ελλάδας), ο οποίος είναι μερικώς ολοκληρωμένος (Τρίκαλα – Ξυνιάδα).
  2.  Λεωφορείο: Το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας συνδέει τη Λαμία με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τη Λάρισα, τα Γρεβενά, την Τρίπολη, τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, την Πάτρα, το Αγρίνιο και τη Ζάκυνθο.
  3. Τραίνο: Από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Λειανοκλαδίου υπάρχει ανταπόκριση με όλες τις επιβατικές αμαξοστοιχίες προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ η επιβατική γραμμή Λειανοκλαδίου – Στυλίδας εξυπηρετεί τους επιβάτες που θέλουν να μετακινηθούν από το σταθμό προς το κέντρο της Λαμίας.
Τρόποι πρόσβασης στο χώρο διοργάνωσης:
  • Από το κέντρο της πόλης μπορείτε να μετακινηθείτε με ταξί, είτε με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ που πηγαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο ή την Λυγαριά, τα οποία πραγματοποιούν στάση μπροστά από το κτήριο της Σχολής. Το κόστος της διαδρομής είναι 1,10 ευρώ το κανονικό εισιτήριο και 0,60 ευρώ το μειωμένο. Ενώ όποιος επιθυμεί να περπατήσει στην πόλη της Λαμίας μπορεί να μεταβεί από το κέντρο της στο χώρο του συνεδρίου με τα πόδια, αφού η διαδρομή είναι περίπου 20 λεπτά.
  • Οδικώς μπορείτε να βγείτε από την Εθνική Οδό στην πρώτη έξοδο από Αθήνα, ή την δεύτερη έξοδο από Θεσσαλονίκη και να μεταβείτε μέσω του περιφερειακού δρόμου Λαμίας – Δομοκού, πραγματοποιώντας στροφή προς το Νοσοκομείο Λαμίας και κινούμενοι προς το κέντρο. Μετά από 1 km οι εγκαταστάσεις της Σχολής Θετικών Επιστημών θα βρίσκονται αριστερά σας.
Προσβασιμότητα των χώρων από ΑμεΑ:

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Θετικών Επιστημών υπάρχουν όπου είναι απαραίτητες ράμπες για την διευκόλυνση ατόμων με κινητικά προβλήματα, καθώς και ασανσέρ για την πρόσβασή τους στον πρώτο όροφο των κτιρίων.